محمدعلی زلفی‌گل
1400/07/25 در 19:50 ب.ظ
تعداد بازدید:
آقای وزیر!

ژن با آموزش تغییر نمی‌کند، نگرانی ژنتیکی نسازید!

می‌گویند آنها که در کنکور رتبه آورده‌اند و توانسته‌اند اپلای کنند ژن بهتری دارند، تلقین می‌کنند که با فرار مغزها میانگین ژنی افت می‌کند و جامعه پَست‌تری خواهید داشت. این از عجیب‌ترین صورت‌های نژادپرستی است!

ارسال توسط : سلمان

به گزارش پایگاه شناختی مبسوط،می‌گویند آنها که در کنکور رتبه آورده‌اند و توانسته‌اند اپلای کنند ژن بهتری دارند و برای مردم «نگرانی ژنتیک» می‌سازند. تلقین می‌کنند که با فرار مغزها میانگین ژنی افت می‌کند و جامعه پَست‌تری خواهید داشت! این از عجیب‌ترین صورت‌های نژادپرستی است که در ایران تولید شده و تکبر جنون‌آمیز دانشگاهی‌ها در جهان سوم را نشان می‌دهد. 

توئیت | خروج ژن هوشمند - وزیر علوم
توئیت | ایرنا 
زلفی گل:نخبگان دانشگاه‌ها اگر از کشور خارج شوند ژن هوشمند را خارج می‌کنند!

ژنتیک امر طبیعی است نه تربیتی! موفقیت تحصیلی لزوما ژن‌های خوب را غربال نمی‌کند. رسیدن به مدارج دانشگاهی بیشتر از هر چیز به گرفتن آموزش خوب مربوط است و آموزش خوب در شرایط روانی و محیطی آسوده‌تر و با پول و امکانات به دست می‌آید. نقش زرنگی و رابطه‌بازی و حتی شانس را هم در موفقیت‌های دانشگاهی نمی‌شود انکار کرد.

ژن فقط یکی از عوامل موثر است و نمی‌توان تضمین ژنتیک ساخت که دانشگاهی‌ها نسبت به دیگران برتریِ اثبات شده دارند. اگر در یک قوم نوزادهای متولد شده از دانشگاهی‌ها را با بچه‌هایی از والدین بیسواد جابجا کنیم تا در خانواده‌هایی متفاوتی تربیت شوند خروجی آموزش و تربیت‌شان در مجموع یکسان خواهد بود، چون از نژادِ هم‌سان هستند. 

بچه‌های دانشگاهی‌ها باهوش‌تر و موفق‌تر می‌شوند چون در محیط بهتری قرار می‌گیرند. چون آموزش بهتر، آرامش بیشتر، تغذیه سالم‌تر و برنامه‌ریزی درست‌تری دریافت می‌کنند. هوش و توان یادگیری در محیط «تربیت» می‌شود. اینکه بچه‌هایی از یک قوم با ژن‌های هم‌سان به سطوح متفاوتی از موفقیت می‌رسند حاصلِ تفاوت در شرایط است. 

خیلی ساده و صریح باید دانشگاهی‌ها را از توهم درآورد که شما فقط برتری تخصصی دارید، نه ژنتیک! ژنِ یک چوپان یا نانوا یا کارگر ساده ممکن است خیلی بهتر از شما باشد. فرزندان زوج‌های عشایری ممکن است نابغه به دنیا بیایند و فرزندان زوج‌های دانشگاهی آدم‌های متوسطی که به زور و رانت باید جلو بردشان تا مدرک بگیرند و کار پیدا کنند. 

آنچه با فرار مغزها از کشور خارج می‌شود و باید برایش نگران بود هزینه‌های آموزش است و نیروی کار متخصص. اگر همه تحصیلکرده‌ها از کشور خارج شوند و فقط کم‌سوادها بمانند باز میانگین ژنی همانی خواهد بود که قبلا بوده، ژن با آموزش ارتقا پیدا نمی‌کند! ساختنِ «نگرانی ژنتیک» فقط پرتوقع‌تر شدن دانشگاهی‌ها را به دنبال دارد.(نسیم آنلاین)

دیدگاه ها

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
درباره فرمت های متن

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.